Напої до піци

Назад
10.07.2020

Щоб відчути всю повноту смаку страви, слід правильно доповнити її напоями. Підібрати напої до піци не складе особливих труднощів, але неправильний вибір може негативно вплинути на смак і зіпсувати приємне враження від трапези. На щастя, асортимент напоїв представлений у широкому розмаїтті алкогольних і безалкогольних варіантів. Але що п'ють із піцою? Це залежить від багато чого - обраної начинки, рівня гостроти, особистих смакових уподобань, країни проживання і навіть часу доби. Але давайте спробуємо глибше розібратися, який вибрати напій, якщо Ви вирішили замовити доставку піци в Харкові додому або поїсти її в закладі.

Яке вино п'ють із піцою

Традиційний супровід піци - вино, вибір якого насамперед спирається на начинку італійської страви. Алкоголь до піци потрібно обирати обережно, адже головне його завдання - вдосконалювати страву, виділити та проявити її смакові особливості. Наприклад, червоне вино ідеально гармонує з усіма варіаціями м'ясного наповнення:

  • курка;
  • яловичина;
  • ковбасні вироби;
  • шинка;
  • поєднання різних видів м'яса та ковбас.

Що п'ють з піцою в Одесі на основі м'яса птиці з додаванням шматочків ананаса? Фахівці радять придивитися до вин сухої категорії: білих або рожевих, на ваш вибір. Їхній м'який та освіжаючий смак набагато контрастніше відображає ніжну текстуру птиці та солодких фруктів. Крім того, світлі вина вважаються нейтральними - вони не перебивають смак страви.

Чим запивати піцу вегетаріанську піцу? У сучасному світі доволі часто люди віддають перевагу піці з незвичайною начинкою - з кількома сортами сиру, грибами, іншими овочами, ананасами або навіть фруктами. Якщо ви любитель подібних вишукувань - запам'ятайте, що червоні вина з такими начинками не гармоніюють. Вам більше підійдуть білі сорти, бажано з наявністю помітної кислинки.

Чим італійці запивають піцу

Не дивно, що традиційна італійська страва користується особливою популярністю на батьківщині. Італійці досить часто їдять і готують піцу, яка спочатку була їжею для бідних, а в будинках знатних панів вона з'явилася тільки ближче до кінця 16-го століття. На той період основним напоєм забезпечених громадян було саме вино. Відповідно, і напої під піцу вибирали серед різних сортів вина. Сорт підбирався з урахуванням смакових якостей страви - що насиченіша начинка, то яскравіший смак вина підходив.

То чим італійці запивають страву зараз? Дивно, але ця тенденція збереглася. У більшій частині випадків це саме вино - благородний напій вважається єдиним правильним супроводом. На території Італії найчастіше подають сухе червоне вино, хоча й біле також актуальне, але обирається рідше. Насичені рецептури поєднують із червоним вином, а морські начинки, сирні варіації та м'ясо птиці як начинку запивають білим.

З яким напоєм їдять піцу в Полтаві крім вина? В Італії альтернативою вина, як не дивно, є вода. Вона може бути чистою або мінеральною, і підійде для будь-якого часу доби, зокрема в обідню перерву. Інша її перевага: вода зберігає справжній смак, вона потрібна, щоб не їсти всухом'ятку. Варто зауважити, що в інших країнах частіше віддають перевагу вже звичним нам сокам, пиву та міцнішим напоям.

Безалкогольні напої до піци

Обрати напої - це складне рішення, в якому відіграє роль смакові вподобання та поєднання з інгредієнтами піци в Києві.

Що пити з піцою крім алкоголю? Що пити з піцою крім алкоголю? Як ми зазначили вже вище, навіть для метрової піци добре підійде звичайна мінеральна вода. Наприклад, в Італії нею замінюють вино, і особливо вона хороша в теплу пору року. Для всіх тих, хто віддає перевагу іншим безалкогольним напоям, є інші варіанти чим запивати страву:

  • лимонад;
  • кола;
  • соки з фруктів;
  • морси;
  • томатний сік.

Багато що розраховується з урахуванням добавок, наприклад, соки будуть доречні до риби і наповнення з овочів, а до м'яса більш актуальний томатний сік і морси. З яким напоєм страва поєднується в прохолодну погоду? Тут найкращим вибором буде чай: до риби - зелений, до м'ясного виконання - чорний, вегетаріанські ж страви поєднуються з чаями на основі трав або з добавкою фруктів. Також чудово підійде зелена кава, це вибір прихильників здорового способу життя.

Головне правило вибору напоїв - напої мають відтіняти, а не перебивати смак. Крім того, вони допомагають процесу засвоєння, зважаючи на що найкраще підійдуть соки та морси. Їх люблять як діти, так і дорослі. До м'яса ліпше обирати ягідні, томатні та персикові соки, а для інших начинок - виноградний, яблучний або апельсиновий соки.