Начинки для піци в домашніх умовах

Назад
12.05.2020

Начинка для піци є однією з найважливіших складових частин піци в Харкові. Від її смаку залежить 90% успіху приготування. Пропонуємо вашій увазі рецепти смачних начинок на будь-який смак, які зможуть здивувати навіть гурмана.

Варіанти м'ясних начинок для піци

М'ясна начинка для піци є однією з найпопулярніших. Варіантів її приготування дуже багато, але ми розповімо про найсмачніші та найпростіші рецепти.

Інгредієнти:

  • м'ясо або м'ясний фарш (м'ясо птиці);
  • ковбаса (ваш улюблений сорт);
  • томати;
  • маслини без кісточки;
  • сир моцарела;
  • спеції за смаком.

Для приготування домашньої соковитої піци використовують варену ковбасу, відварне м'ясо. Інгредієнти дрібно нарізають. Варену ковбасу можна замінити будь-яким іншим видом. Також можна використовувати відварену курку або індичку.

Тісто змащуємо томатною пастою. Викладаємо м'ясо. Додаємо дрібно нарізані маслини. Викладаємо кільця помідора. Можна використовувати улюблені приправи за смаком. Наприклад, суміш італійських трав. Посипаємо тертим сиром.

Замінити м'ясо можна також м'ясним фаршем. Його часто використовують для приготування дитячих піц або пікантних варіантів страви.

Ще один варіант м'ясної начинки для любителів більш ситних піц. Через свій щедрий і дуже калорійний склад цю піцу назвали "Мисливською".

На тісто наносимо тонкий шар томатного соусу, приготованого зі свіжих помідорів. Далі викладаємо тонко порізаний або натертий сир моцарелла. Не шкодуйте інгредієнтів. Ця піца вирізняється своїм щедрим складом.

Поверх сиру викладаємо крупно порізану (кільцями) шинку. Її шматочки не мають бути товстими, це може зіпсувати загальний смак страви. Додаємо до шинки нарізані часточками мисливські ковбаски. Якщо немає цього продукту, спробуйте замінити на салямі або копчені ковбаски.

Тепер акуратно викладаємо нарізані кільцями помідори та цибулю. Ось і все. Піца зібрана і готова до випікання.

Зверніть увагу, що ви можете замовити піцу в Києві і "підглянути" смачні поєднання начинок уже у готових страв від кваліфікованих бренд-шефів.

Смачна вегетаріанська начинка для піци

Вегетаріанська начинка для піци може бути дуже ситною та смачною. Варіантів її приготування дуже багато і кожен обирає для себе той, що найбільше відповідає його смаковим уподобанням. Рецепт вегетаріанської начинки для піци може містити в собі будь-які продукти. Головна умова - відсутність м'яса та продуктів тваринного походження.

Інгредієнти:

  • цибуля;
  • соус із томатів;
  • часник;
  • томати;
  • баклажани;
  • орегано.

Для того, щоб зробити вегетаріанську начинку з баклажанів для соковитої, корисної піци, підготуйте овочі. Вимийте їх і почистіть за потреби.

Баклажани наріжте тонкими однаковими часточками. Посипте сіллю і залиште на 30 хвилин під пресом. Після закінчення часу промийте часточки і витріть паперовим рушником, тим самим ретельно просушивши їх. Потім наріжте цибулю кільцями. Обсмажте разом із баклажаном до напівготовності.

На тісто викладіть обсмажені овочі. Далі розкладіть нарізані кільцями томати. Часник дрібно порубайте, додайте до начинки. Покрийте все соусом із томатів. За смаком додайте орегано та спеції.

Ще один із популярних варіантів начинки для вегетаріанської піци має назву "Маринара". Мінімальна кількість інгредієнтів та їхня простота роблять смак піци незабутнім.

На готове тісто розкладіть нарізані шматочки сиру моцарелла. Шматочки мають бути рівними і не дуже товстими. Поверх викладаємо нарізаний кільцями томат. Вибирайте червоні, стиглі плоди. Вони додадуть пікантності страві.

Поверх викладаємо зелень і нарізані маслини. Можна також додати оливки на свій розсуд. За бажання зверху посипати готовою сумішшю трав. Наприклад, сумішшю італійських трав або приправи для піци.

Для додання соковитості в піцу "Маринара" можна додати томатний соус (найперший шар). Приготувати його досить просто. Для цього подрібніть у блендері стиглі томати, додайте кілька часточок часнику, столову ложку оливкової олії та улюблені спеції. Не рекомендується використовувати готові соуси. Вони можуть зіпсувати смак страви, зробивши його банальним і менш вираженим.

Найкращі поєднання інгредієнтів для начинки піци

Варіантів приготування піци можна знайти тисячі. М'ясна начинка, овочева, з додаванням морепродуктів тощо. Цікавих варіантів сила-силенна, але як вибрати той, що зможе зайняти гідне місце у вашій книзі рецептів.

Пропонуємо вашій увазі незвичайні, абсолютно різні поєднання продуктів для приготування піци, визнані одними з найкращих на сьогоднішній день.

Класичне поєднання - сир Моцарелла, базилік, в'ялені томати. Незважаючи на те, що в складі начинки всього три інгредієнти, смак у піци виходить запам'ятовується і яскравий. Базилік допомагає розкритися пікантному присмаку томатів, а ніжний сир надає цьому дуету ніжності та вишуканості.

Домашня піца - цибуля порей, шинка, маслини, свіжі помідори, сир Чеддер. Приготована за цим рецептом піца виходить не тільки дуже поживною, а й смачною. Дивовижне поєднання не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.

Мінімум інгредієнтів - ковбаса салямі, сир Чеддер, сир Моцарелла, вершковий соус. Неймовірно ніжний післясмак цієї начинки точно змусить Ваших гостей попросити добавки. Вершково-сирні ніжні ноти в поєднанні з солонуватою і пікантною салямі користуються величезною популярністю у гурманів.

Класичний варіант начинки з грибами - шинка, печериці, томатний соус. Нарізані великими шматочками гриби і тонка хрустка скоринка піци зведуть з розуму кожного любителя піци.

Кожне поєднання продуктів відображає особливий смак. Ретельно вивірені пропорції і оптимальне поєднання продуктів, дозволяє створювати унікальні за смаковими характеристиками піци в Одесі.

Класична італійська начинка

Усі ми звикли до того, що в піцерії подають оригінальні начинки, які залишають після себе звабливий післясмак. Правильно підібрані інгредієнти та збалансований склад роблять звичайну піцу справжнім шедевром. Приготувати таку страву можна вдома, знаючи рецепт класичних італійських начинок.

Інгредієнти:

  • Томатний соус;
  • Шинка;
  • Печериці;
  • Сир моцарела;
  • Орегано за смаком;
  • Оливкова олія.

Томатний соус для начинки необхідно приготувати самостійно. Для цього подрібніть у блендері свіжі помідори, додайте за смаком сіль, оливкову олію. У класичних італійських рецептах забороняється використання готових кетчупів, майонезів та інших добавок. Це дуже важливо для отримання справжнього, вишуканого смаку страви.

Після того, як соус буде готовий, викладаємо натерту на крупній тертці моцарелу. Також можна нарізати її невеликими тонкими пластами й акуратно викласти на тісто. Поверх сиру викладаємо нарізані печериці. Не потрібно їх обсмажувати або варити. Гриби мають бути сирими. Після викладаємо шинку.

Останні штрихи - орегано і кілька крапель оливкової олії. Ось і все. Класична італійська піца готова. Хочете простіше? Замовте доставку піци в Полтаві.

Рецепт цієї начинки дуже простий, але його смак запам'ятовується кожному, хто хоч раз його спробував.

За бажання можна додати зубчик подрібненого часнику. Він не зіпсує смаку, не вплине на начинку, навпаки, зробивши її більш пікантною.

Користуючись нашими порадами та рекомендаціями, у Вас обов'язково вийде здивувати своїх гостей смачними начинками для піци або ж просто побалувати себе. Головне - не боятися пробувати щось нове і готувати із задоволенням!