Що подають до піци

Назад
13.07.2020

Піца - відмінна традиційна італійська страва, яка відмінно підійде для трапези абсолютно з будь-якого приводу, як до стандартного прийому їжі, так і для відпочинку з друзями, як швидкий перекус, так і доповнення святкового столу. Із чим замовляють піцу в Харкові? Як правило, до цієї страви підбираються додаткові компоненти, які можуть підкреслити насичений смак. Що подають до піци? Це актуальне питання для багатьох, хоча більшість упевнені в тому, що страва є самостійною через свою високу поживність. Однак усе залежить винятково від особистих уподобань, тому завжди можна додати, наприклад, салати або напої. Але давайте розглянемо це питання більш детально.

Із чим їдять піцу?

Одним із найчастіших доповнень, яке подають до піци в Одесі є соус, наприклад, томатний або барбекю. У хорошій рецептурі вже передбачаються соуси, проте багатьом гурманам подобаються ті, що гостріші. Наприклад, можна вибрати табаско. Такий соус вирізняється гостротою, оскільки заснований на перці чилі. Але будьте акуратні. Щоб не перебити букет ароматів піци, використовувати такого соусу потрібно всього кілька крапель.

Соус к пицце

Що можна подати до піци крім соусу? Збалансувати калорійну їжу допоможуть салати на основі овочів. Тут вибір суто індивідуальний, для м'ясних начинок добре подавати цезар або інші салати з м'ясом, а вегетаріанські наповнення добре доповнюють овочі. Також чудово підійдуть такі інгредієнти:

  • легкі мікси з листя салату, огірка, томатів і зелені;
  • горіхи;
  • незвичайні соуси;
  • різні сорти сиру;
  • заправка з оливкової олії.

Страву обов'язково доповнюють напоями - вином, соками, мінеральною водою або чаєм. Під час вибору варто враховувати вподобання гостей, адже багато хто поєднує піцу з пивом або міцними видами алкоголю. Крім того, деякі гурмани обирають напої в поєднанні з типом начинки: під м'ясну піцу відмінно підійде червоне вино, легкі страви з морепродуктів або овочів більш вигідно поєднуються з білим вином.

Страви до піци

Найчастіше піца в Полтаві подається без жирних салатів на кшталт олів'є, заправлених майонезом і так далі. У цьому випадку стіл буде надмірно калорійним, що далеко не всім припадає до душі. При цьому багато хто все ж вважає за краще доповнювати італійський делікатес для створення більш широкого вибору страв. Діяти можна виключно на свій вибір:

  • до піци з м'ясними начинками підійдуть овочеві салати або нарізки;
  • при начинці з овочів добре підійде м'ясо та риба;
  • варіанти з нестандартною начинкою, наприклад морськими продуктами, варто доповнити делікатесами з тієї ж категорії;
  • сирна піца добре поєднується із закусками на кшталт горіхів, сухофруктів тощо.

За бажанням подають легкі бутерброди, частіше канапе. Їхній склад може бути абсолютно різним, наприклад, зі свіжими огірками, сирами, соусами, шинкою або червоною рибою. Добре підійде часниковий хліб, який також доповнюється кількома видами соусу. Італійська страва чудово гармонує як із гострими соусами, так і з ніжними, пікантними.

Закуска к пицце

Інший варіант - сирна й овочева нарізка або шашлик для поціновувачів м'ясних шедеврів, а також ковбаски на грилі або запечена риба. Тут вибір залежить від ваших власних уподобань. На стіл допустимо подавати різні види піци одночасно. Як правило, цього цілком достатньо, щоб урізноманітнити стіл, адже можна вибрати начинки, які влаштують абсолютно кожного.

Що подати на святковий стіл до піци?

Що можна приготувати до свята крім піци? Застілля в наших традиціях - це привід здивувати гостей. Тож не дивно, що більшій частині наших співвітчизників важливо добре підготувати стіл. То з чим їдять піцу? Найпопулярніший вибір - салати, які досить важкі для організму. Краще від них відмовитися на користь свіжих або запечених овочів, можна з додаванням сиру.

Піца в Києві від ресторану Япошка - це чудовий варіант для будь-якого столу.

Цікавіший і оригінальніший варіант - замовити до піци на честь свята суші, асортимент яких зараз досить широкий. Суші з рибою, червоною ікрою, сиром, авокадо та огірком. Актуальні холодні та гарячі сети, які можна замовити на всіх гостей або приготувати власноруч. А для дітей або поціновувачів фастфуду більше підійде картопля фрі або бургери.

Якщо планується торт, то він не буде зайвим, навіть якщо піца є основною стравою. Все тому, що солодкий стіл за стандартом подається після основної трапези, і торт ніяк їй не завадить. Крім торта можна подати красиві вазочки з морозивом, тістечка і десерти, фруктові нарізки.