Рекомендації до вживання суші

Назад
14.12.2018

Суші в Полтаві вже давно перестали бути екзотикою, і стали для нас звичною частиною раціону. Але, незважаючи на це, важливо розуміти, що до вживання суші, як і інших продуктів, слід ставитися відповідально, дотримуючись усіх рекомендацій.

Суші та роли - це швидкопсувні продукти.

Краще приступити до вживання одразу ж, але якщо такої можливості немає, зберігати суші та роли при кімнатній температурі можна не більше 2х годин. У холодильнику, в закритому боксі, за температури  +2...+6 С - не більше 12 годин.

Ми не рекомендуємо вживати суші в Одесі:

  • дітям до 7 років
  • вагітним жінкам
  • з обережністю їсти суші та роли варто людям, які страждають на гіпотиреоз
  • людям з індивідуальною непереносимістю інгредієнтів

Чи можна суші дітям?

Травна система дитини до 7 років ще не повністю сформована, і така їжа, як суші та роли з сирою рибою, може спричинити в дитини розлад шлунка або отруєння. Під час споживання суші з сирою рибою обов'язково потрібно мати на столі імбир і васабі.
Васабі не дає мікроорганізмам, якщо такі є в сирій рибі, приживатися в шлунку людини. Але ми ж, зі свого боку, рекомендуємо утриматися від споживання суші дитині, бо васабі - надто гостра приправа, краще так не ризикувати. Якщо дитині хочеться долучитися до трапези, зверніть увагу на роли, де як начинка - овочі.

Чому суші та роли не рекомендується їсти вагітним?

В організмі вагітних відбуваються суттєві зміни, і ми не можемо знати, як відреагує ваш організм на той чи інший компонент, що міститься в ролах і суші в Харкові. За рекомендаціями лікарів, у період вагітності й годування груддю не слід вживати сиру рибу.
А оскільки вона входить до складу багатьох суші та ролів, робити вибір страв варто дуже уважно. Наступна причина - наявність у суші васабі, однієї з гострих приправ, яка може негативно вплинути на функціонування шлунково-кишкового тракту. Зупиніть свій погляд на овочевих начинках або видах суші та ролів, інгредієнти яких пройшли термічну обробку.

Чому ж ми не рекомендуємо їсти суші та роли людям, які страждають на ендокринні захворювання?

Річ у тім, що йод у великих кількостях міститься у водоростях, які часто використовуються під час приготування суші та ролів. А також у деяких видах риби. У разі гіпотиреозу, на думку лікарів, не можна вживати їжу, що містить у собі йод.

Якщо ви все ж вирішили замовити суші в Києві, скористайтеся службою доставки "Япошка" і вкажіть ваші уподобання.