Як розігріти піцу

Назад
13.07.2020

Ламаєте голову над тим, як підігріти піцу і не перетворити її на грудку злиплого тіста? Ця стаття стане настільним посібником для тих, хто любить замовити піцу в Харкові про запас і на ранок розігрівати її. Можливо, ви здивуєтеся, але відновити колишню м'якість бортиків і яскравість смаку соусів цілком реально, і не тільки в мікрохвильовці. У вас у запасі є ще як мінімум три способи. Гортайте нижче, щоб дізнатися докладніше про них і про те, як розігріти піцу, щоб вона знову стала такою самою, як із печі піцайоло.

Як розігріти піцу без мікрохвильовки

Мабуть, найбільша помилка любителів італійської традиційної страви в тому, що розігріти піцу найпростіше і найзручніше в мікрохвильовці. У цьому твердженні погодитися можна тільки з тим, що такий спосіб розігріву - найшвидший. В іншому, мікрохвильова піч сильно псує якість і смак приготованої страви.

Але давайте залишимо розмови про те, як розігріти піцу з мінімальними втратами, і для початку розберемося в правилах її зберігання в холодильнику. Нижче наведено поради, які дадуть змогу зберегти початкові смакові якості цієї страви:

  • прибираючи піцу, дістаньте шматочки, що залишилися, з коробки і складіть у контейнер із кришкою;
  • усередині контейнера викладіть серветку, фольгу або папір для випічки, а зовні оберніть його поліетиленовим папером;
  • у жодному разі не ставте в холодильник ще теплу піцу;
  • зберігайте готову піцу не більше трьох днів (у морозилці припустимо довше - до місяця, хоча це крайній випадок, оскільки після заморожування тісто стає пухким);
  • розморожування проводьте тільки за кімнатної температури (після відтавання рекомендується розігрівати);
  • деякі компоненти знімайте з піци на час розігрівання (листовий салат, руколу, копченості та зелень).

Не нехтуйте цими простими правилами! Насправді, саме від того, як зберігатиметься піца в холодильнику, залежить, чи отримає вона колишній багатий смак після розігрівання. А тепер давайте ознайомимося докладніше з кожним зі способів розігріванняпри цьому не забувайте про можливість замовлення піци в Києві.

Як розігріти піцу в духовці

При розігріві піци в духовці - найголовніше заздалегідь розжарити духову шафу на 180 градусів. Далі все залежить від ваших уподобань. Чого вам більше хочеться, хрусткої або пропареної скоринки в піці в Одесі? У першому випадку вам знадобиться застелити деко фольгою або папером для запікання, у другому піцу потрібно викласти на решітку, тоді корж просочиться парою і добре прогріється, а не підсмажиться. Правильний час для розігрівання таким способом - близько 10-15 хвилин. Але не залишайте страву наодинці! Наполегливо рекомендуємо вам стежити за процесом, щоб не дати бортикам підгоріти.

Як розігріти піцу в духовці та повернути їй вигляд свіжоприготованої? Спробуйте прикрасити страву скибочками або кружечками свіжого перцю, а зверху посипати натертий сир. Крім того, зробити смак яскравішим допоможе оливкова олія - додайте буквально кілька крапель, цього буде цілком достатньо.

Як розігріти піцу в мікрохвильовці

Повернемося до мікрохвильової печі. Як підігріти піцу в мікрохвильовій печі так, щоб знову зробити її не тільки гарячою, а й смачною? Для початку злегка змочіть бортики і сам корж водою - це прибере зайву сухість тіста. У середньому для розігрівання достатньо 1-2 хвилин, якщо ж піца заморожувалася - то вистачить 5-7 хвилин (за умови, що потужність налаштована на 700-800 Вт).

Не прагніть одразу виставити великий проміжок часу на таймері - перетримка перетворить вашу піцу на камінь. Щойно страва прогріється, її слід залишити в темному місці на 4-5 хвилин, щоб плавно остудити та випарувати зайву вологу.

Як розігріти піцу в мікрохвильовці так, щоб повернути їй свіжість? На тарілку, в якій будете розігрівати піцу, постеліть серветку. Потужність мікрохвильовки відрегулюйте до 500 Вт максимум, а таймер встановіть на 2-3 хвилини. Щоб зробити бортики більш соковитими, поставте разом із тарілкою півсклянки води, у такий спосіб ви забезпечите рівномірне прогрівання по всій площі тіста.

Як розігріти піцу на сковороді

Цей спосіб вважається найбільш вдалим і цінується серед справжніх шанувальників піци в Полтаві. Щоб добре розігріти піцу на пательні, заздалегідь прогрійте посуд без додавання олії або води. На розігріту протягом 3-4 хвилин поверхню викладіть піцу, посипте зверху тертим сиром і накрийте кришкою. У такий спосіб правильно розігрівати страву протягом 4-8 хвилин і частинами (тобто щоб усі шматочки лежали в один шар на сковорідці). Піца розігріється рівномірно, а сир розплавиться по всій її поверхні. Для відновлення соковитості бортиків можна полити їх питною водою.

Порада! Якщо ви переживаєте, що піца підгорить або почне прилипати до пательні - заздалегідь насипте на розпечену чисту поверхню крупну сіль, просмажте її на великому вогні, дочекайтеся охолодження й акуратно змийте. Ефект буде, як від нового антипригарного покриття.

Підігрівання піци на сковорідці дає змогу повернути їй колишню соковитість і ароматність. Усе тому, що протушковуючи їжу, ви засмажуєте її у власному соку без зайвих добавок. Тому сковорода вважається найкращим способом для розігрівання піци.

Порада! Якщо у вас з якоїсь причини не виявилося під рукою кришки необхідного діаметру, скористайтеся звичайною фольгою (достатньо буде одного шару). Фольга не пропускає повітря і забезпечує необхідне запікання - циркуляцію теплового потоку.

Пригощайтеся піцою одразу ж, як знімете її зі сковорідки - ця страва має властивість швидко висихати після розігрівання.

Як розігріти піцу в мультиварці

Викладіть шматочки піци на дно мультиварки одним шаром, встановіть режим "Підігрів" або "Випічка" на мінімальній потужності та встановіть таймер на 5 хвилин. Розігріті шматочки відразу ж подавайте до столу - вони досить швидко висихають, як і після пательні.

Для смаку можна викласти кружечки свіжих помідорів і скибочки болгарського перцю зверху піци, які пустять сік і повернуть первісну свіжість страві. Якщо ви переживаєте про естетичну складову піци, прикрасьте її рясним шаром руколи. Тільки не піддавайте нагріванню зелень, при термічній обробці її смакові якості втрачаються.

До речі, найкраще для розігрівання підходить піца Пепероні. Ковбаски на верхньому шарі досить жирні та соковиті, вони добре пускають сік і знову насичують ним тісто.

Підіб'ємо підсумки. Способів розігріти звичайну або метрову піцу і зробити її свіжою - досить багато. Але ви прекрасно розумієте, що краще свіжої піци вже нічого не буде. Тож перед замовленням намагайтеся розраховувати і замовляти стільки, скільки з'їсте напевно або ж не здавайтеся ні перед чим і доїдайте все до останнього шматочка. Приємного апетиту!